Digte

Når krybben er tom

Når krybben er tom
bides hestene
det november to dage til
advent

Hvad venter vi på
en krybbe
som var tom
blev fuld

Tænk at være barn
være i krybben
ingen tænder
ingen bider

Men nu er jeg voksen
og når krybben er tom
kan det ske vi bides
så det tænder

Husk muligheden
for at være barn
selv en voksen
kan være barn

Barn af Ham
som sendte Ham
der lå i krybben
og Ham der er her nu

I det må jeg hvile
Han holder mig
i og med sin hånd
også når krybben er tom

nr 30112012

Der var lidt mange tanker der fyldte mit hoved. Der var ting i mit liv, der ikke lige var til at overskue/styre selv. Mon næsten ikke alle voksne har en ”krybbe” hvor andre er med – langt de fleste har relationer til andre mennesker, ja nogle flere ”krybber” – familie, kollegaer og fritidsforening etc.
I Den Danske Ordbog står der: Når krybben er tom bides hestene, talemåde når der er knaphed eller mangel på noget, opstår der konflikter mellem mennesker.