Digte

Saturn

Saturn du er
som en prik
i universet

Men du er her
og du har
din berettigelse

Det er som om
du danner ringe
omkring dig

Ringe af glæde
beundring
og kærlighed

Vi elsker
at se dig
og høre dig

Du er på havet
her i denne verden
lidt nord for ækvator

Den dag kommer
hvor havet
ikke er der mere

Men universets skaber er her
og der for evigt
lad os sejle derhen

nr 16102021

Baggrund: Vi var i sommerhuset, og Birgit mente hun så Saturn sejle forbi. Jeg så på “VesselFinder”, det var rigtigt. Et lille stop i Stubbekøbing og så videre. Jeg gik ud på terrassen og tog et foto, “En prik i universet”, og gik ind og skrev. Næste morgen fandt jeg lige Saturn igen på “VesselFinder” – lidt nord for ækvator ???? Foto fra terrassen indsat på kortet – lys fra Storstrømsbroen er de øvrige prikker.