Digte

Solen

I vinteren/foråret 2020 hørte jeg en sang med noget om solen, jeg tror det var til ”Fællessang hver for sig” med Philip Faber. Faktisk ønskede jeg, at de ville synge ”Se, nu stiger solen af havets skød”, men den nåede jeg ikke at høre, hvis de sang den. Men her i den nye omgang ”Fællessang hver for sig” i 2021 er den blevet fremført.

Men det første solstrejf fra sidste års ”Fællessang”, gjorde at jeg tænkte lidt ”Digt” om solen. Ret hurtigt havde jeg noget med morgensol og aftensol, måske også fordi jer er helt vild med at fotografere disse situationer. Derefter kom middagssolen, og jeg tænkte, ligner det her en sang. Jeg besluttede at lave den med lige mange stavelser i linjerne i de tre vers, og pludselig handlede den om solens og livets vandring.

Jeg ved godt, at ikke alle oplever livet på den måde, og nogle når ikke at blive gamle. Men udover solen og livet ville gerne have ham med som skabte solen og alt liv, og derfor kom omkvædet på. Jeg ønskede ikke at solen og livet bare gik ned, derfor kom fjerde vers med. Jeg har oplevet sommersolen i Nordgrønland. Derfor tillod jeg mig lave mit eget ord ”godnatten”.

Det var i april 2020 jeg havde de 4 vers færdige, men jeg viste jo ikke, om det var noget, der kunne bruges som sang. Den 11/9 tog jeg mod til mig og spurgte Miriam Månsson, om hun ville prøve, om der kunne laves en melodi til ”Solen”. Jeg havde en ide om, at hun havde lavet melodier før. Det vidste sig senere, at det ikke var tilfældet. Men fire dage efter sendte Miriam en melodi, som jeg syntes rigtigt godt om, da den signalerer det liv, glæde og håb, som jeg synes der i teksten.

Meningen var at jeg sammen med Miriam, skulle have brugt sangen til et arrangement, hvor jeg skulle fortælle om nogle af mine digte, men det blev desværre aflyst. Efterfølgende tilbød Ivan Jacobsen at optage den på video, så jeg måske kunne bruge den senere.

Ingen ved hvornår det eventuelt sker, så nu ligger den ligger den på YouTube. Så hvis nogen har lyst at høre Miriam spille og synge den, findes den her: